LogoGebitje!
Loop ik op een akkertje in `t mooie Oldebroek, een piepje...Vraag me af : Graven? Ik ben niet echt fanatiek van wege `t zachte signaaltje en de harde grond, maar ik herinner me een moment in Oosterwolde lang geleden. Toen liep ik door en vond mijn zoekmaatje een prachtig Bisschoppelijk lakstempel. Ik heb wat afgeleerd dus....GRAVEN,!! En wat zien ik? Een kunst gebitje met goud...Ik denk dat `t echt een oudje is gezien de kleur en het gouden tandhoudertje. Zelden zoiets leuks gevonden.

Ruud de HeerDetection Systems Holland heeft nu ook een shop waar alle producten direct ONLINE te verkrijgen zijn. We hanteren daar de natuurlijk allerscherpste prijzen. Soms scheelt dat echt vaak 100 euro of meer. De garantie is en blijft zoals je van ons gewend bent: 100% top want al is het een oude zegwijze: De klant is bij ons nog steeds Koning.

Alle goede A-merken en artikelen : Tesoro, XP, Whites, Minelab, Black Knight, MAZ hoofdtelefoons, Magneten, Goudpannen, Nachtkijkers en veel andere producen kunt u binnen 24 uur thuis hebben middels de betrouwbare IDEAL betaling. Natuurlijk hebben we de shop een goede naam gegeven: Metaaldetectorshop.nl
BINGO... GOUD!!!


Deze Rijnse Goud Gulden van Gelderland, geslagen te Arnhem onder Willem I van Gulik (1377-1402) is opgepiept uit de Drentse grond. Mijn eerste gouden munt die ook nog eens in een uit MUNT en de staat verkeert!! John vond `m met de Whites DFX met de 10 inch schotel. Zijn motto: DFX en anders NIXService en Garantie
Om teleurstellingen te voorkomen hebben wij een Whites keurmerk uitgegeven. Dit keurmerk houdt in dat je een Whites detector via het officiële dealernetwerk van Whites Electronics aanschaft. Daarnaast betekent dit ook dat je daar alle service en aftersales kunt verwachten die nodig is om de hobby tot een succes te maken. Dit logo staat op elke site van onze Whites dealers. Bij onze dealers wordt, ingeval van reparatie, ook (indien gewenst) een gratis leenexemplaar tot uw beschikking gesteld. Bij onze Whites dealers wordt altijd een Nederlandse handleiding verstrekt en kunt u ook altijd telefonisch advies vragen. Zij staan voor u klaar indien er vragen zijn. Alle Whites detectoren zijn direct leverbaar uit voorraad, dus bij ons geen wachttijden. Daarnaast worden u geen kosten in rekening gebracht indien een reparatie detector onverhoopt naar Whites opgestuurd moet worden. Wij betalen en doen dat tijdens de garantie periode voor u. Houd dit logo dus goed in de gaten. Uw zekerheid van kwaliteit.WHITES TWITTERT@Schatzoekers


Sinds kort hebben wij in navolging van veel anderen een TWITTER ACCOUNT geopend. Je kunt ons tijdens onze avontuurlijke zwerftochten volgen via www.twitter.com @SchatzoekersDETECTION SYSTEMS HOLLAND LEVERT ALLE GROTE A-MERK METAALDETECTORS
Wij hebben alle detectoren die er toe doen direct uit voorraad (of binnen 24 uur) leverbaar. Tesoro, Minelab, White’s en XP hebben samen 90% van de markt in handen. Wij leveren 1ste klas kwaliteit detectoren tegen de beste en de scherpste prijzen. Mocht je echter elders (aantoonbaar) een betere prijs zien dan zullen we dit minimaal evenaren en aanvullen met extra accessoires om een aankoop bij ons interessant voor je te maken. Bel gerust 038 3636591, we nemen alle tijd voor je vragen. Wij bieden alle zekerheid die een zoeker nodig heeft om succes af te dwingen: Nederlandse garantie, Nederlandse handleidingen, Nederlandse zoekprogramma’s , eigen NL service en reparatie dienst, leen detector indien gewenst bij pech, bereikbaar voor vragen, hulp en bestellingen van 10.00 uur in de morgen tot 20.00 uur ‘s avonds. Maar bovenal bieden we je vakkennis en ervaring. Dit doordat we zelf al vanaf 1972 met een metaaldetector zoeken: Je krijgt mijn expertise en hulp er dus gewoon GRATIS bij!!!

Voor de jeugd adviseren wij een detector uit de BLACK KNIGHT serie. Dit merk is al jaren toon aangevend : Makkelijk te bedienen, goede prestatie’s en licht in gewicht.KERST AKTIE WHITES

Bij ons wordt van af heden 11 december 2009 bij elke Whites metaaldetector een GRATIS originele Whites DRAAGTAS en een LUXE Whites HOOFDTELEFOON gegeven (bij WHITES PRIZM 3,4 en 5 ). Tot 30 december wordt er bovendien bij de PRIZM 6t, Matrix M6, XLT, DFX, Vision V3 met kleuren monitor (naast een luxe whites draagtas & hoofdtelefoon) ook een gratis BULLS EYE Pinpointer geleverd.

Ons cadeau (ww 160,00 euro) aan jou: Drie schitterende functionele **WHITES accessoires** en ook nog eens gratis thuis gestuurd bij aankoop van een Whites metaaldetector.Whites SPECTRA V3 info

Thans zijn er alweer ruim 20 zoekers met de WHITES Spectra V3 (Vision) op de Nederlandse akkers te vinden. De eerste vondsten dienen zich aan en allen op opmerkelijke dieptes. Voor degenen die wellicht overwegen een V3 aan te schaffen raad ik aan op dit Engelstalig FORUM te kijken om zo wat meer achtergrond informatie te verkrijgen van mensen die met deze machine zoeken. Klik hierNIEUW REVOLUTIONAIR TOPMODEL van WHITE’S

WHITES heeft een nieuwe SUPER detector in het topsegment ontwikkeld de White’s SPECTRA V3. Uitgevoerd met blue tooth voor bestands uitwisseling, een kleuren monitor, verlichte insteldruktoesten, draadloze koptelefoon (met perfecte pasvorm, dus geen pijn aan je oren), drie zoek frequenties (2.5-7.5-22 khz), 100% metaalsoort analyse,grandioos discriminatie systeem en nog veel meer nieuwe spectaculaire ontwikkelingen in detectie techniek zijn samen gebracht in deze VISION V3 van Whites. De bediening is niet moeilijk. Een logische opbouw en handeling maken de V3 tot een ‘zet aan en gaan’ detector. De uitsluiting van mineralen , de zgn grondbalans, is een fluitje van een cent. Vijf a zes keer de schotel boven de grond op en neer bewegen en de electronica heeft zich helemaal aangepast aan de bodemomstandigheden.

Lees deze PDF met alle relevante gegevens en verbaas je over de ontwikkelde MD techniek. De zwaarst verontreinigde Romeinse akker zal een peulenschil blijken te zijn. De stranden en de akkers zullen leegraken, de VISION voelt zich echt overal thuis!! Wij denken dat met de komst van de VISION V3 de revolutie in de detectorwereld begonnen is. Whites staat weer eenzaam aan de top met een prachtige en machtige metaaldetector, de White’s Spectra V3 (VISION V3)

Thans is de VISION V3 bij ons in de testfase( instellingen en veldtesten)maar zoals het er naar uitziet is deze nu al uitermate geslaagd. We houden je op de hoogte van verdere test ontwikkelingen. Vanaf 23 mei aanstaande is de V3 in Nederland leverbaar en gaat 1695,00 euro kosten (Inclusief alle accessoires). Hij is thans nog beperkt aanwezig bij de dealers daar er erg veel vraag in Europa is en de productie de aanvragen nog niet aan kan, maar we verwachten dat deze topper begin juni ruim voorradig zal zijn. Bel gerust voor meer info: 038 3636591 of bezoek uw dealer die u deze VISION V3 van Whites kan demonstreren.NIEUWE BLACK KNIGHT, de beste low budget detector

De Black Knight serie is uitgebreid met een prachtige nieuwe detector: De EXPLOSION. Lees er alles over en klik HIER!


Prachtige ROMEINSE BRONZEN MINERVA gevonden met de topper van White’s, de DFX.

Tijdens zijn omzwervingen door het prachtige rivieren landschap in de Betuwe met plekken waar mooie Romeinse vondsten gedaan werden, vond Arjan met zijn White’s DFX metaaldetector een prachig bronzen borstbeeld van de Minerva( Minerva was een belangrijke godin in het oude Rome.) De hoogte is ruim 6 centimeter en het stuk is helemaal gaaf. Een dergelijke vondst in deze staat is , zeker in de Nederlandse bodem, een unicum. Van harte Arjan!!!

NK Metaaldetectie

Op 21 maart aanstaande worden in Boven-Smilde (bij Assen) de eerste Nederlandse Kampioenschappen Metaaldetectie gehouden. Iedereen (en elk merk) kan hier aan meedoen. Alle relevante informatie kunt je vinden op de site www.nkmetaaldetectie.nl Wij, Detection Systems Holland & Whites Electronics UK-USA, hebben het hoofdsponsorschap op ons genomen. Bodemvondsten ruilen, metaaldetector stands , boeken, accessoires, wedstrijden en........... een goede catering zullen er voor zorgen dat deze dag een gezellige dag zal worden. Schrijf je nu in op boven vermelde site. Organisator: de Jong Events (MDANN)


ONGEBRUIKELIJKE VONDST

Robbie vond met zijn Whites Spectrum XLT een stuk aangekoekt kalkcement op een oude stads akker. “Normaal gooi ik dat spul weg, want dat is toch niets?! “, aldus Robbie, maar eigenlijk zonder na te denken deed ik `t in mijn jaszak . Thuis gekomen mikte ik `t samen met de andere vondsten die had gedaan op het aanrecht en brak het kalkcement open: Een bezemstuiver was geboren.

Wat een leuke en apparte vondst . Voortaan dus toch alles maar meenemen Rob. Succes !!!


PRACHTIGE GOUDEN LALUNA GEVONDEN

Zeer recentelijk in Belgie in de buurt van Peer is deze werkelijk schitterende 24 krt gouden Romeinse LALUNA met steen uit de 1 ste eeuw gevonden. Het gewicht is 4,5 gram en de maat is 2.5 x 3 cm. En alweer is Whites met een PRIZM III SL de winnaar. Chantal, van harte gefeliciteerd met deze topvondst!!!!!!


Gouden Keltische stater gevonden!

En het gaat maar door. De Whites DFX metaaldetector van Koen begon plotseling met allerlei geluiden een eigen leven te leiden en dat resulteerde in een werkelijk schitterende gouden keltische stater. Na enig speurwerk bleek dit een munt van de keltische Atrebates stam (Engeland) geweest te zijn. Gefeliciteerd Koen...nou de rest nog!!


TOPVONDST!

En alweer heeft Whites toegeslagen. Dit maal ergens in de Noord-Oostpolder is een prachtige 18 kz gouden sluiting van een halscollier gevonden met de Spectrum XLT van Whites. Deze sluiting (filigrain) is rond 1775 door meester-smid Hermannus Smeding te Leeuwarden gemaakt.(Gezien het meesterteken HS) Het gewicht is 10 gram.

Jan, van harte... echt een prachtige vondst!!


Alweer een GOUDEN TOPVONDST in Noord-Branbant met de Whites Spectrum XLT.

Gouden Nobel van Henry VI uit 1422.

Henk heeft al eerder goud gevonden met zijn XLT (Een gouden 2 Escudo stuk). En ook deze keer was het weer raak, een schitterende vette gouden munt uit 1422. Hij kwam helemaal krom uit de grond Zie foto’s) maar dankzij Vincent Cober (Goudsmit) uit Oss is deze munt weer in perfecte staat terug gebracht.

Zo zie je maar, Whites heeft een neus voor Gouden munten.

Felicitatie’s Henk!


Twee Nieuwe White's Detectoren!

Whites heeft weer twee detectoren in productie genomen. De overbekende DFX is nu ook verkrijgbaar als DFX 300. Dit houdt in dat de detector een grotere schotel heeft gekregen. Verder zijn alle optie het zelfde gebleven. Alleen is de detectorkleur nu mat zwart geworden.

Daarnaast is er nu ook een nieuwe PRIZM detector op de markt gekomen. De Whites PRIZM 6t die uitermate geschikt is voor vervuilde en zwaar gemineraliseerde gebieden. Lees er alles over op onze site onder WHITE’S of klik hier Daarnaast hebben de PRIZM III en IV een geheel nieuwe schotel gekregen. Deze open schotel gaat dieper en is beduidend lichter in gewicht. (zie de foto`s onder WHITES op onze site)


We kunnen weer de Relic Hawk van Minelab leveren (beperkte voorraad). Deze zeer diepzoekende detectors zijn erg geschikt voor militaria en diep liggende voorwerpen en munten(Muntschatten). Klik HIER voor meer info.


Een prachtig boek met alles wat een beginnend zoeker moet weten over het zoeken met een detector. Een boek over en voor de schatzoeker!! 380 foto's en tekeningen in kleur en 1000 afbeeldingen van detectorvondsten! Het Handboek voor Zoekers in het Engels, Frans, Duits en Nederlands a 39,00 euro is echt de moeite waard om je te verdiepen in wat er allemaal gevonden wordt in Nederland. Bestel via email

WHITES MATRIX M6

Whites heeft een perfecte middenklasser op de markt gebracht
Lees het complete (test) verslag over de nieuwste Whites detector: De M6


Dit prachtige benen mes met een afbeelding van een leeuw wilde ik je niet onthouden. Deze originele topvondst is door Jacco uit Utrecht recentelijk met zijn Whites DFX uit de Utrechtse bodem naar boven gekomen. Echt een toppertje!! (Inmiddels prachtig gerestaureerd)We hebben een nieuw onderdeel op de site geplaatst: VONDSTREINIGING. Wil je er meer over weten? Kijk dan onder bodemvondsten!De Whites DFX, de topper op de detectie markt, heeft 16 frequenties. Kijk onder Whites bij Whites DFX.Zoals al eerder in een nieuwsbrief vermeldt heeft Whites nu ook een grote widescan (2D) schotel voor de DFX en MXT op de markt gebracht. Uitermate geschikt voor de vervuilde plekken en met veel meer diepte bereik dan de andere (kleinere) modellen. We denkn dat deze schotel voor de DFX dyhards een uitstekende aanvulling zal blijken te zijn. (Maten: 18x34cm) Prijs 229,00 euro en inmiddels ook bij enkele dealers verkrijgbaar.Whites heeft alweer een nieuwe detector op de markt gebracht: De PRIZM V Lees er alles over op onze WHITE`s pagina. Aanbevolen door profi`s!!AANRADER:

ONZE KADO TIP van de Maanden November & December: DE BLACK KNIGHT I metaaldetector. Lees op onze detectortestpagina de uitgebreide verhalen en testen van deze allerkunnen voor een zeer nette prijs: tijdelijk 69,50 incl batterijen & koptelefoon. Voor jong en oud of als BACK UP voor de routinier: Een echt goede detector waarvan wij de kwaliteit 100% waarborgen.Gouden TOPVONDST met PRIZM IV.

John uit Vlissingen heeft recentelijk een schitterende gouden munt uit 1450 gevonden met zijn Whites PRIZM IV. Het betreft een CHARLES VII LE VICTORIEUX Écu d'or à la couronne ou écu neuf.De muntplaats is Tournai ( doornik ) een zeldzame muntplaats voor de franse koningen (op beide zijde's staat onder de 16e letter een punt, hetgeen voor doornik staat ) De diameter is 28,5 mm. De munten van Charles VII zijn zeldzamer als die van zijn voorgangers en opvolgers, mede vanwege de toen erg roerige tijden. Charles VII is namenlijk de koning waarvan Jeane D'arc heeft gezorgd dat hij koning werd. De waarde word rond de 1150 euro geschat.NIEUWE originele WHITE`s hoofdtelefoon

Whites heeft nu ook zeer goede en degelijke hoofdtelefoons op de markt gebracht met regelbaar volume, haakse plug, stevige oorkappen en krulsnoer. KADO TIP voor 39,95Goed boek: Afgedamd en Afgedankt

Al eerder in het DDA magazine beschreven boek met tekeningen en fotos over de vondsten welke gedaan zijn tijdens opgravingen in de provincie Utrecht. Erg informatief en mag zeker niet in je boekenkast ontbreken. Prijs 10,50 euro (ex verzending)HANDBOEK voor ZOEKERS

Gert Gesink (auteur van oa Succesvol zoeken met de metaaldetector) brengt een nieuw boek uit: Handboek voor Zoekers. eea bestaat uit 340 paginas, 380 foto`s en verklarende tekeningen in kleur. Er staan ongeveer 1000 afbeeldingen in van metaalvondsten. Het boek verschijnt in het voorjaar van 2005. PROFITEER NU VAN EEN LAGE INTEKENPRIJS: 35,00 inclusief verzending. (Na publikatie zal het boek 39,90 ex porto gaan kosten). Bel of mail ons voor je bestelling en wij maken alles in orde: 038 3636591BIJZONDERE VONDST in LIMBURG

Cor heeft met zijn Classic II van Whites een mooie en bijzondere vondst gedaan. Over de determinatie is men het nog niet helemaal eens. Dat het een Romeinse ring is dat staat vast. Ik zelf denk dat het een Romeinse fallusring uit de 2e eeuw is. Prachtvondst Cor...felicitatie`s!!White's electronics heeft 3 superlichte digitale topdetectoren ontwikkeld: de White's PRIZM III & IV vanaf 295 euro. Kijk op onze WHITE's pagina voor meer informatie.

Henk uit Oss heeft met zijn Whites Classic SL II Turbo een werkelijk prachtige gouden dubbele Escudo gevonden. Gefeliciteerd en ga zo door!!

Determinatie: Dubbele Gouden,Spaanse Escudo.
Datering....: 1596
Staat.......: zeer fraai

Belangrijk nieuws voor alle White`s XLT, Classic & 6000 bezitters: Zeer binnenkort is er ook een grote ovale widescan (2D) schotel voor deze White`s detectoren te verkrijgen (voor de DFX inmiddels al te koop). Met deze schotel hoef je er geen andere detector BIJ te kopen. De allerkleinste zilveren en gouden muntjes, speldenkoppen en andere kleine metaaldeeltjes worden probleemloos in zelfs zwaar vervuilde gebieden gevonden. Een relatief kleine investering (179 euro) voor veel meer zoek- maar zeker "vind" plezier.
Draadfibula

Een groen gepatineerde romeinse draadfibula in werkelijk prachtige staat. Gevonden door Cees uit Geldermalsen met een Whites Classic IDX. Gefeliciteerd met deze wel erg mooie en gave vondst!!
2D schotels

Na een uitgebreide testfase hebben we nu, na de vele goede berichten van meerdere White's DFX zoekers, de eerste White's widescan (2D) schotels ruim op voorraad. Op de zwaar vervuilde terreinen worden met deze ECLIPS 2D schotel nog meer vondsten gedaan. Een onmisbaar extra accessoire voor de 'dyhards'. Ook voor alle andere White's detectoren (vanaf de Classic SL III tot en met de Spectrum XLT) is een dergelijke opmerkelijk goede schotel verkrijgbaar.
Groot nieuws voor alle detector amateurs in en rond Drenthe.

Kaart Drenthe

Vanaf heden kunnen wij erg interessante oude kaarten (in boekvorm) van Drenthe, Noord Overijssel en het kust gebied van Groningen en Friesland in kleurdruk leveren. Deze kaarten (1:30.000) zijn gemaakt rond 1811. Deze kaarten geven een prachtige indruk hoe ons land er in de Franse (Napoleontische) bezettingstijd uitzag. Alle weggetjes, landhuizen, rivierlopen, etc.etc. worden heel precies weergegeven. Uit voorraad direct leverbaar. De prijs: 56,95 (incl porto) en te bestellen bij Detection Systems Holland 038 3636591 of email info@metaaldetectors.nl

Daarnaast komt er nog een Atlas uit van Groningen, Overijssel en een gedeelte van Gelderland. Deze zal in juni 2003 leverbaar zijn. We houden je hiervan op de hoogte.
Ring

En alweer een gouden topvondst gedaan met een White's DFX. Ditmaal vond Henk in de omgeving van Gouda deze prachtige 16e/17e eeuwse gouden ring met keurmerken. White's haalt het toch maar steeds naar boven!!!
GOUDWEEGSCHAAL
Nu, voor de strandzoekers: Een goudweegschaal (om bv sloopgoud te wegen) vanaf 0,1 gram en per 0,1 gram oplopend. Overal ruim 100 euro..... Bij ons verkrijgbaar voor 29,50 euro. Bel 038 3636591 of stuur ons een mailtje.
Eerste grote schat met de White`s Spectrum DFX gevonden. Zie onze schatvondsten pagina voor veel meer informatie.
Keelknopen

Ik geloof dat ik onderhand een `goudenvondsten` pagina moet plaatsen want het is alweer raak. Ben, die met een White`s Classic IDX zoekt, heeft op een weiland in de kop van Overijssel dit prachtige setje 18 krts. gouden keelknopen gevonden. Datering: 19e eeuws. Ben...Van harte gefeliciteerd!!!
Alweer een schatvondst gedaan en ditmaal met een DFX. In Friesland is in de bagger een portefeuille gevonden met alleen maar zilveren munten: Zie de schatvondstenpagina!
Gesp
En alweer bingo, ditmaal in Tilburg. Joop Rijken vond met zijn DFX een prachtige 18 karaats gouden gesp. Datering volgens mij eind 19e eeuw. Van harte gefeliciteerd. 't Lijkt wel of een White's DFX het goud ruikt.
20 Mark
En alweer goud met een White's DFX metaaldetector, ditmaal uit Hellevoetsluis. Een prachtig gouden 20 Markstuk uit 1888 is door Ton met een DFX uit de grond gepeuterd. Gefeliciteerd!!!!! Het lijkt wel of een DFX goud ruikt want inmiddels zijn er al 4 gouden munten en 9 gouden ringen uit de eeuwigheid ontworsteld.
Thaler
In Uden kunnen ze er ook wat van. Met een White`s spectrum XLT werd door Ger Hessels deze prachtige THALER van Ferdinand uit midden 1500 gevonden. Ger, bij deze onze felicitatie`s.
Gouden Louis

De eerste gouden vondst met een DFX is binnen. Steef Stulemeyer uit Brabant heeft met zijn White's Spectrum DFX zijn allereerste gouden munt gevonden. Op een akker waarvan de grondeigenaar zei dat er al velen hem voorgegaan waren en dat er toch niets meer lag vond Steef deze prachtige gouden Louis d'Or uit 1787 met een catalogus waarde van hfl 800,00.
Gefeliciteerd!!!!!!
Goud
`t Zal niet waar zijn!!! In Friesland met een White`s Classic IDX is alweer een gouden vondst gedaan. Na al eens een bijzondere gouden ring gevonden te hebben ditmaal een prachtige 24 karaats gouden broche uit de 18e eeuw. Werkelijk een top stuk. Graag feliciteren wij bij deze de vinder (Anne Hoekstra)
Ring

Een prachtige 22 kz (trouw) ring gevonden in Friesland. Een topvondst in een werkelijk uitmuntende staat. Meer info te vinden onder de Bodemvondsten/Metaal/Sieraden.
Olielamp

Recent gevonden met een White's 6000 XL Pro tijdens een vakantie in Macedonië. Deze bronzen olielamp stamt uit de Byzanthijnse periode. De datering: 5e to 9e eeuw. Erg mooi exemplaar.
Nieuw Stok Nieuw
Nu voor de magneet(vis) fanaten: Het touwtje om te vissen is verleden tijd. We hebben nu een uitschuifbare stok ontwikkeld (max lengte 380 cm/ingeschoven 100 cm) met een houder voor de magneet. (Voor zowel het "DETECT/GESINK" type de powerlift 20, prijs 89,95), alswel ons eigen "huismerk" met een trekkracht 70 kg, prijs 59,50) Nu met een telescoopstok "purken" in de blubber en gericht "graaien". De prijs van de telescoopstok is € 35. En.....het werkt echt goed!!! Kanonskogels, wapens, fietsen, nikkelgeld etc. etc. behoren tot de leuke vondsten. En wat je niet hebben wil? Zet 't maar op ricardo.nl, wellicht brengt 't op zo'n veiling site nog wat op en verdien je 'm terug!
Kokerbijl

Recentelijk is een zeer zeldzame bronzen kokerbijl gevonden
Determinatie: Eems-Hunzecultuur type
Bijzonderheid: de tekening op de bijl (rondelllen)
Datering: 800 VC
Gevonden met een Classic III Turbo in de omgeving van Zwolle