Links


Met onze 'LINK' pagina willen we de startende en de gevorderde avonturier extra motiveren om in de geschiedenis te duiken, want voorstudie is de sleutel tot succes. Als we dus een site tegenkomen die echt aanvullende informatie zal verschaffen zullen we `m zeker plaatsen. Ook de sites die een determinerende functie hebben (muntensites, bodemvondsten sites ect.ect.) willen we hier graag neerzetten. Ook eventuele buitenlandse interessante sites zullen we opnemen, daar menigeen in de vakantie ook zijn detector bij zich heeft en dus wat extra hulp krijgt tijdens de vakantie voorbereidingen. Dus weet je er zelf een die hier niet staat, help ons en anderen en geef de link even door.


Erg leuke link om de oude omgevingskaart uit de 19e eeuw van bv. je eigen, directe woonplek eens te bekijken. Door een aantal malen te klikken op de plek die je wil zien kom je uiteindelijk uit op een 19 e eeuwse kaart waarop je kunt zien hoe het er vroeger uitgezien heeft. Zeker voor de startende schatzoeker een aanrader!!

Archeologie

Voor de restauratie van (ook antieke) sieraden is dit een erg goed en betrouwbaar adres.

Archeologie

Heel veel links mbt archeologie.

Kaarten

Op deze link zul je erg veel archeologisch kaart materiaal vinden. Ook lucht- en satelietfotos zijn hier te bekijken. Mooie en informatieve site!

Verloren Land


Deze link geeft alle verloren dorpen en gebieden weer die o.a. door het water verdwenen zijn


Digitale kaart

Een interessante site met prachtige digitale oude kaarten welke daar voor weinig geld aangeboden worden. Misschien een leuk begin van het vinden van een mooie zoekplek in je eigen omgeving
Munten site

Goede en informatieve muntensite waar elke tienduizendste bezoeker een gratis zilveren munt krijgt. De moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen.