Minelab Relic Hawk
Nieuw


Logo inelab Relic Hawk

De Relic Hawk van Minelab is onze meest professionele metaaldetector in VLF+ techniek. Hij kan gebruikt worden voor zowel losse kleine op zich staande vondsten (munten etc.), alswel op grote voorwerpen op zeer grote diepte. Normaal gesproken geven wij geen dieptes op. In dit geval menen wij echter dit wel te moeten doen. Onze test met dit apparaat deden wij met een zilveren romeinse denari (ter grootte van een kwartje) en een tinnen bord van 18 cm doorsnee. Beiden hebben wij in de grond gestopt. De munt werd op 32 cm royaal gedetecteerd. Het tinnen bord gaf nog een duidelijk signaal op 125 cm.

Knoop De detector wordt geleverd in een in militaire schutkleuren uitgevoerde rugzak, waar tevens alle accessoires hun eigen vaste plaats hebben. De electronica is geplaatst in een legergroene behuizing waar de knoppen en schakelaars een logische plaats hebben (zie specificatie's). Deze kast kan als heupmodel aan een riem gehangen worden in de bijgeleverde tas (ook in schutkleuren uitgevoerd). De stroombron is een 12V droge loodaccu (25 uur zoektijd) die ook alweer in een heuptas is geplaatst.

De schotel is een open widescan (2D) die er voor zorgt dat negatieve grondinvloeden geminimaliseerd worden. Deze schotel heeft een doorsnee van 15inch en is bijzonder licht. Indien de detector als heupmodel wordt gebruikt heeft u slechts 1,7 kg in uw handen.

De electronica is VLF+ techniek met een zoekfrequentie van 5 khz. De grondbalans (die nodig is om mineralisatie uit te schakelen) kan in de automaat stand gezet worden. Het is echter ook mogelijk een handmatige grondbalans uit te voeren om de grond effecten 100% uit te schakelen. Het gebruik van deze detector is erg gemakkelijk.

Voor diegenen die echt gedegen en grondig te werk willen gaan en met minder geen genoegen nemen, kunnen wij deze degelijke en zeer professionele detector bijzonder aanbevelen.
Rugzak
Specificatie's:

Knoppen & Schakelaars:
Power (aan/uit) schakelaar
Discriminatie traploos/knop
All-metal/Discr. schakelaar
Grondbalans automaat of handmatig/knop
Gevoeligheid traploos (diepte)
Keuzeschakelaar S(kleine) M(middelmatig) L(grote) voorwerpen
Pinpoint 3 standen schakelaar/ plaatsbepaling v/h voorwerp
Frequentie VLF + 5Khz
Prijs € 1695,00

Accessoires (standaard):

Oplaadbare lood accu (25 uur zoektijd) Een extra (reserve) accu kost € 80,00.
Hoofdtelefoon met volume regelaar (8 Ohm)
Oplader 220V/12V
Rugzak
Schotel beschermkap

Wij geven twee jaar garantie op de electronica en fabrieksfouten. De Relic Hawk is zeer beperkt leverbaar.


Terug
Terug naar de Minelab detectoren